ELS SAGALS PORTEN A VIC LA JORNADA ANUAL DE PREVENCIÓ DE LESIONS

EL 9 NOU

Mariona Casas

Durant tot el dissabte al matí, la UV acollirà tallers pràctics adreçats a castellers

Vic.- El campus universitari de Vic acull aquest dissabte la setena Jornada de prevenció de lesions en el món casteller, una trobada itinerant que aquest any organitzen els Sagals d’Osona. Durant tot el matí, uns 150 castellers de tot Catalunya -un màxim de tres representants per colla- podran participar en diversos tallers, en la primera edició que és “íntegrament pràctica”, segons expliquen Joan López, coordinador dels Sagals; Eduard Garrell, responsable de premsa i Ricard Castro, cap de Sanitat de la colla. 

Dels set tallers que s’ofereixen, cada inscrit en podrà fer tres, d’uns tres quarts d’hora casascun, en grups de 20 persones. El taller “estrella” és el d’embenats funcionals (taping) que anirà a càrrec d’un representant de cada colla i que durarà tot el matí. Els altres tallers són d’estiraments, massatge, potenciació, relaxament, recuperació càrdiopulmonar, i dimmobilització i trasllat amb problemes de raquis.

A banda d’aquesta oferta, al migdia tindrà lloc un taller obert sobre l’elaboració de pinyes, que vol ser un fòrum “per debatre la millor i més segura col·locació de la pinya en un castell”, en paraules de Castro. El cap de Sanitat dels Sagals, que és fisioterapeuta, comenta que la pinya és el lloc del castell on les lesions són més greus, contràriament al que la gent es pensa. Durant el taller, l’excap de colla, Oriol Chumillas, comentarà un cartell sobre les precaucions que cal prendre a l’hora de fer una pinya. Aquest cartell el va elaborar el Grup per el Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller, promotor de la jornada anual de prevenció de lesions. Per a l’organització d’aquest any, hi havia dues candidatures: la dels Sagals d’Osona i la dels castellers de Mataró. Segons Eduard Garrell, organitzar aquesta jornada és un “vot de confiança” cap als Sagals, una colla jove però que des dels inicis ha destacat per “fer pedagogia dels castells”. Joan López per la seva banda, va destacar durant la presentació de la jornada que amb aquesta activitat es pretén involucrar la societat osonenca en el fet casteller. Els Sagals destaquen especialment la col·laboració de la UV, sobretot des de la diplomatura de fisioteràpia, els professors de la qual han participat molt activament en l’elaboració dels tallers. De fet la colla està molt interessada a “intensificar els contactes” amb la UV. També han col·laborat en les jornades l’Aliança, la Caixa de Manlleu, l’Ajuntament de Vic i el Centre de Cultura Popular de la Generalitat. L’assistència als tallers d’aquest dissabte és totalment gratuïta.

 

prevencio-lesions

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: