ÈXIT DE LA DIADA DELS SAGALS, AMB EL CINC DE SET

El quatre de set amb agulla és un dels castells que els Sagals han consolidat durant la temporada

El quatre de set amb agulla és un dels castells que els Sagals han consolidat durant la temporada

 

EL 9 NOU

 

MARC RIERA

 

Manlleu    La segona Diada Castellera dels Sagals d’Osona, que es va fer aquest diumenge a Manlleu, va servir a la colla de la camisa carbassa per carregar i descarregar per primera vegada el cinc de set, un dels grans objectius de la colla, i que es va convertir en el castell estrella de la jornada. En la diada també van participar-hi dues colles convidades, els Castellers de Sant Cugat, i els Castellers de Figueres. L’actuació, però, va comptar amb el handicap de la poca presència de públic.

   El cinc de set -el primer de l’actuació- va pujar amb molta seguretat i tant el pom com la pinya com el tronc mai van donar la sensació de poder caure. A aquesta colla osonenca només li resta la torre i el tres de set aixecat per sota per finalitzar la gama de set que va estrenar ara fa un any, en la primera diada castellera, que també es va fer a la plaça de Dalt Vila de Manlleu.

  A més d’aquest castell nou, els Sagals van repetir el quatre de set amb l’agulla que van aconseguir per primera vegada en l’actuació a Sant Cugat del Vallès, i només van carregar el tres de set, que va fer llenya quan es desmuntava. Per finalitzar van oferir el pilar de cinc. Un cop presentat el cinc de set, no es descarta que la temporada vinent els Sagals d’Osona puguin intentar un castell de vuit, tenint en compte que l’actual temporada ja està a les acaballes.

   La resta de colles convidades també van presentar castells de set. Els Castellers de Sant Cugat van fer el quatre de set, el quatre de set amb l’agulla i el tres de set, que només va poder ser carregat, ja que va caure quan es descarregava. Els Castellers de Figueres, per la seva part, van oferir el quatre de set amb l’agulla, el quatre de set normal i el tres de set. La trobada, que va reunir mig miler de castellers, es va acabar amb un aperitiu per els participants al jardí de can Puget. La festa va estar presidida per l’alcalde de Manlleu, Joaquim Vivas, i la regidora de cultura, Mercè Puntí.

   Els actes de la diada dels Sagals es completaran aquest dilluns, amb una conferència a càrrec de l’antropòleg Manel Delgado. Parlarà d’Els usos de la tradició: el cas dels castells, a dos quarts de nou del vespre al casino de Vic.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: